U bent hier:   Home > Actueel nieuws 2021 > 2020 Actueel nieuws

2020 Actueel nieuws

2020: een bizar jaar zonder voorjaarsconcert, buitenoptreden, Druiffestival, kerstconcert....
Toch wensen bestuur, leden en muzikale leiding van muziekvereniging O.K.K. u fijne Kerstdagen en een goed einde van 2020.
Wij hopen dat er in 2021 meer mogelijkheden zijn, zodat het (muzikale) leven weer een beetje normaal wordt.
Doe voorzichtig en blijf gezond.

Iedereen heel hartelijk dank voor uw steun en uw stem. Dankzij u en natuurlijk danzij @rabobank @rabobankWFO en #RaboClubSupport kunnen onze jeugdleden blijven musiceren.
Klik op de afbeelding voor het eindresultaat.

Ook muziekvereniging OKK doet mee aan de Rabobank Clubsupport.

Als u lid bent van de Rabobank West-Friesland kunt u op ons stemmen, van 5 tot 25 oktober. Hoe meer stemmen wij dan verzamelen, hoe hoger het bedrag voor OKK zal zijn.
Vanaf 2020 is het alleen mogelijk om te stemmen via de app of als u bent ingelogd op de website van de Rabobank. Hiervoor is geen stemcode nodig.
Met uw stem kunnen wij muziek blijven maken.
Bedankt alvast voor uw stem.

OKK en de coronacrisis
Wie had kunnen voorspellen dat de instrumenten voor zo'n  lange tijd in de koffers moesten verdwijnen toen onze minister het onheilspellende bericht deed dat Nederland op slot ging. We zijn allemaal heel bang voor het onzichtbare, met hele grote gevolgen.
Maar wat missen we de contacten ook in het verenigingsleven, het gezellig samen blazen, even bij praten en tot slot een borreltje toe.
Niemand weet hoelang we in deze bizarre tijden nog door moeten en of het leven nog leefbaar wordt, want voor vele verenigingen is het anderhalve meter systeem niet te hanteren.
Voor grote evenementen geldt zoals het er nu naar uitziet, dat we in 2020 niets meer mogen organiseren en dat ons eerste concert pas in 2021 zal kunnen plaatsvinden.
Ook moeten wij afwachten wanneer café “De Post” zijn deuren weer mag openen
Binnenkort hoort u meer over een sessie via Zoom, met leden en dirigent Niels Ket.
Wij hopen dat wij elkaar op deze manier weer even kunnen zien en horen.

Herdenking 4 mei
Door de corona een bijzondere herdenking, die zo feestelijk had moeten zijn omdat we zouden vieren dat wij 75 jaar in vrijheid mogen leven. Zo voelt het op dit moment eigenlijk niet.
Onze trompettist Rob heeft om 15.00 uur “Onze Taptoe” geblazen bij het monument in Midwoud, waar een stille kranslegging plaats vond.
Ook verleende Rob een muzikale omlijsting bij de herdenking om 20.00 uur voor een handjevol mensen, nl. the Last Post en het Wilhelmus.
Ondanks de afwezigheid van korpsen en de vele mensen was het indrukwekkend, heel zuiver en mooi klonken de noten uit het instrument van Rob.
In de doodse stilte, alleen het Wilhelmus spelen, het zijn de complimenten waard.

Het voorjaarsconcert van 28 maart a.s. is, vanwege het Coronavirus, helaas afgelast.
Het concert zal verplaatst worden naar een later tijdstip, daarover later meer.

Voorjaarsconcert
We hebben allemaal de agenda voor 2020 weer in gebruik, heeft u daarin al genoteerd dat op zaterdag 28 maart muziekvereniging O.K.K. haar voorjaarsconcert presenteert ?
Doen hoor, we verklappen nog niets, maar wat wordt het een mooi concert.

Open repetitie avond bij muziekvereniging O.K.K.

Op dinsdag 11 februari organiseert muziekvereniging O.K.K. een open repetitie avond waar geïnteresseerden welkom zijn. Heeft u altijd al eens willen weten hoe een orkest zich voorbereidt, of willen ervaren hoe het is om in een orkest mee te spelen? Kom dan langs op deze avond. Ook oud leden welke door andere verplichtingen het lidmaatschap opgezegd hebben, kunnen op deze avond de sfeer weer even komen proeven, want wat zou het leuk zijn jullie weer in ons orkest te mogen begroeten.
Onze dirigent Niels zal met het orkest aan de slag gaan en ondertussen uitleg geven over het repetitieproces. Daarnaast leer je iets over de instrumenten en het orkest. Er is een mogelijkheid om in de pauze zelf een instrument te proberen. Het wordt een bijzondere avond waarin u een uniek kijkje achter de schermen krijgt. De mogelijkheid is er, om gezellig aan een tafeltje te komen luisteren maar u mag ook tussen het orkest plaatsnemen zodat u kunt voelen en ervaren hoe dat is.
Deze avond is voor jong (onder begeleiding) en oud, dus schroom niet. De avond begint om 19.30 uur in de cultuurzaal van café “De Post”.

Muziekvereniging O.K.K./ Leerlingen basisschool “De Koet”
In januari is in samenwerking van basisschool “De Koet”, en de dirigent van muziekvereniging O.K.K Niels Ket, met daarbij een groepje entousiaste leden gestart met leerlingen in de groepen 6/7 en 5/6.
Het zijn twee hele leuke ochtenden geworden waar de leerlingen super enthousiast over waren. Ze mochten een instrument bespelen en sommige leerlingen kregen er al een beetje geluid uit. Ook was deze ochtend bedoeld voor klassikaal muziekonderwijs. Niels had een klein liedje gemaakt waarbij de leerlingen mee konden doen met de triangel tamboerijn sambaballen handenklap enz.….
De leerlingen konden zich door een formulier in te vullen en met een handtekening van de ouders, opgeven voor 3 gratis proeflessen welke gegeven zullen worden door Niels.
En dat de leerlingen het leuk vonden blijkt uit de aanmeldingen welke binnen zijn.
Na dit schoolprogramma zouden de kinderen, via muziekvereniging O.K.K. verder kunnen gaan met muzieklessen en/of in een blazersklas.
Daarna is doorstromen naar een jeugdorkest en het orkest van muziekvereniging O.K.K. mogelijk. We gaan de leerlingen met belangstelling volgen.

Wij willen u nog bedanken.
Aan het einde van deze week staat februari alweer op de kalender. Maar toch willen wij u nog even bedanken voor uw aanwezigheid bij ons kerstconcert en de gift in de collectebas.